Informatie over Theater de Kimme

Informatie voor mindervaliden
Voor Theater de Kimme zijn invalidenparkeerplaatsen. De Kimme en de Ontmoetingskerk zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn invalidentoiletten. In het theater en de kerk zijn plaatsen gereserveerd voor rolstoelgebruikers. Blindengeleidehonden en hulphonden zijn welkom. Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen: 050 409 7236 (tijdens kantooruren) info@theaterdekimme.nl

Huisregels
Zorg dat u minimaal 5 minuten voor aanvang aanwezig bent. Laatkomers worden na de pauze weer toegelaten. Restitutie van toegangsgeld is niet mogelijk.
Het is verboden drank en etenswaren mee de zaal in te nemen.
Het maken van beeld- en geluidsopnames is niet toegestaan, tenzij anders vermeld.
Mobiele telefoons en andere telecommunicatie-apparatuur moeten tijdens de voorstelling uitgezet worden.
In het gehele gebouw geldt een rookverbod.
De garderobe is verplicht.

Kaartverkoop
Verkoop van entreekaarten voor de evenementen die op de agenda staan, wordt niet verzorgd door Theater de Kimme. Hiervoor kunt u terecht bij degene die het evenement organiseert.

Een stukje geschiedenis
De Kimme is gelegen op het Lentisterrein in Zuidlaren, het voormalige terrein van Dennenoord. Dennenoord is van oudsher een instelling voor psychiatrische patiënten en tegenwoordig onderdeel van Lentis (GGZ). In de jaren '70 werd het theater gebouwd om de maatschappij naar de patiënten toe te halen. Er waren veel voorstellingen voor zowel patiënten als derden. Op deze manier hoopte men de vermaatschappelijking van psychiatrische patiënten een steuntje in de de rug te geven.
De ontwikkelingen hebben niet stilgestaan: patiënten blijven tijdens hun behandeling thuis wonen. Woonvormen liggen vaak in woonwijken. Maar ook nu nog doet De Kimme dienst als schouwburgzaal en conferentiecentrum van Lentis. Daarnaast delen we dit graag met anderen.
Zie ook de website van Lentis Erfgoed

Sinds kort heeft Lentis ook een eigen Bomenboekje: Stam + Tooi. Bekijk het Bomenboekje Stam + Tooi